Paardebloem natuureducatie en natuurbeleving
 

Educatieve natuurprojecten op school en kinderopvang

De natuur ontdekken is de drijfveer van Paardebloem Natuuractiviteiten. Dat kan in het bos, op het schoolplein en in het plantsoen. Eigenlijk bijna overal!

Meer informatie over de verschillende educatieve activiteiten vind je hieronder.

Op pad Wil je als kinderopvang leuke natuuractiviteiten bieden? Dan ben je hier aan het juiste adres! Paardebloem heeft ruime ervaring met natuuractiviteiten op kinderopvang locaties, van NatuurPeuters tot 'Overleven' voor tieners.

De activiteiten worden uitgevoerd op een speelterrein van de BSO met bosjes en bomen of in een park of bos op wandelafstand.

Meerdere lessen van een uurtje....

Het is mogelijk om 4 keer een les van een uur te organiseren. Zo kan de BSO een maand lang in het teken staan van de natuur. In deze folder lees je over dat aanbod: 2 programmas 'De natuur in de seizoenen' voor 4-7 jarigen en 'NatuurSpeurders' en 'Overleven in de Natuur' voor 7-10 jarigen. Tuinieren voor alle leeftijden wordt ook aangeboden in de pdfFolder natuuractiviteiten voor kinderen in de bso.

....of een dagdeel in de vakantie

Een natuuractiviteit van een dagdeel in de vakantie is ook mogelijk! Denk aan een 'Op natuurexpeditie' voor 4-7 jarigen waarin we struinen, speuren, iets maken uit de natuur en een wilde kruidensoepje koken. Of 'Overleven in de natuur' voor 7-10 jarigen waarin we diersporen zoeken en zelf primitief vuur leren maken!

Ruik eens hoe lekker!
Rood-met-witte-stippen vliegenzwam
Een vuurboog om vuur te maken

Speuren naar beestjes'Ecokids' is een programma dat uitgevoerd wordt door Stichting Ecokids DNA. Zij huurt daarvoor deskundigen in die kinderen vertrouwt maken met hun leefomgeving. Het doel is ze bij natuur en milieu betrekken door middel van belevingsgerichte activiteiten buiten of binnen.

Stichting Ecokids verzorgt binnenschoolse natuurlessen in de omgeving van de basisschool. De wekelijkse Ecokids clubs gaan op sporenspeurtocht door het park, onderzoeken slakken, maken zelfgemaakt papier en koken met seizoensgroenten een lekker maaltje.

Ben je geïnteresseerd naar de mogelijkheden van een buitenschoolse Ecokids club op school? Of binnenschoolse natuurlessen? Neem contact op met Stichting Ecokids DNA: www.ecokids.nl

 

Ruik eens hoe lekker!
Een parelamaniet komt tevoorschijn
Ruiken aan een gekneusd blad

Wie wil er veldzuring proeven?Basisschool De Ontdekkingsreis in Driebergen biedt hun leerlingen een speciale natuurles, gegeven door Paardebloem Natuuractiviteiten.

Natuurbeleving heeft de nadruk in het programma. De school heeft een natuurspeelterrein, een educatieve moestuin met een vijver en een park naast de deur. Er is veel te beleven, ook dankzij de prachtige oude bomen in de schooltuin aan de achterkant. Er is voor de kleutergroep wekelijks een natuurles en de andere bouwen hebben in clusters van 5 weken een natuurles, 2 x maal per jaar.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van praktische natuurlessen bij je op school? Neem gerust contact op.

Meer informatie over basisschool De Ontdekkingsreis.

Ik speur door het bos
Een rood-met-witte-stippen vliegenzwam gevonden
Welkom in onze hut!