Paardebloem natuureducatie en natuurbeleving
 

De natuur geeft ons veel te bieden: ontspanning, inspiratie en ontdekkingen. Maar ook schoon water en vruchtbare aarde.Vanuit die gedachtengang is in 2004 Stichting Paardebloem opgericht. Het doel van Stichting Paardebloem is het uitdragen van een respectvolle houding naar alle individule planten en dieren in de natuur. Tevens wil zij mensen van alle leeftijden de natuur van dichtbij laten beleven. Door mensen in contact te brengen met natuur hoopt Paardebloem Natuuractiviteiten dat een zaadje ontkiemt, waaruit verwondering voor de natuur ontspruit!

Groep in bosVisie

Zorgen voor natuur en milieu is belangrijk voor nu en voor de toekomst. Als we de natuur waarderen, zal zij belangrijker worden in de dagelijkse keuzes die we maken. Maar hoe kan je de natuur waarderen als je nooit in het bos komt, niet weet wat een beukennoot is en nooit het geroffel van een specht hebt gehoord?

PaddestoelenBeleving

Hoe versterken we die band met de natuur? Stel je open voor de kleine dingen die je buiten ziet. Bekijk een bloem eens aandachtig. Volg een mier tussen de voegen van een stoeptegel. Geniet van de zon terwijl je op mos tegen een boomstam zit. Soms voelt de natuur groots! Laat je opnemen in het geheel en geniet van de rust die het je geeft. Dit is voor Paardebloem Natuuractiviteiten verbondenheid met de natuur.

NatuureducatieEducatie

Veel kinderen leren over natuur uit een lesboek in de klas. Paardebloem Natuuractiviteiten is van mening dat natuurbeleving met natuureducatie hand in hand gaan. Leren over de natuur doe je buiten, waar je een jonge merel bij zijn ouder ziet bedelen en volgt hoe een eekhoorn langs de boom naar beneden roetsjt. Dan pas gaat natuur leven en kan de betekenis ervan beklijven!