Paardebloem natuureducatie en natuurbeleving
 

Avontuurlijke kinderfeestjes in de natuur

Je kinderpartijtje in het bos is natuurlijk een avontuurlijk feestje!

Paardebloem Natuuractiviteiten organiseert begeleide kinderfeestjes in het bos in Utrecht, Nieuwegein, Bunnik, De Bilt, Driebergen, Doorn, Wilnis en Zeist.
Voor kinderen van pakweg 4 tot 10 jaar is er altijd een leuk feestje! De leeftijdsaanwijzing is slechts een richtlijn.

Moeder van Pieter (7):
"We hadden een fantastische middag in het bos! Klaartje, je hebt een bijzondere gave. De kinderen waren heel enthousiast...en lekker moe! Pieter zei de volgende ochtend dat hij jou wel weer wilde volgend jaar. Nou wie weet!..."

8-10 jaar

 • Leven in de natuur!

  Kinderfeestje in het bosDit feest is voor kinderen die er van houden van de paden te struinen en te leren overleven!

  Struin door veld en bos, proef eetbare planten en bouw aan een hut! Je maakt kennis met primitieve vuurmaaktechnieken: sla vonken met de vuurslag en probeer de vuurboog uit. Leer wat je moet weten als je in de natuur leeft!

 • Ontdekfeestje

  natuurmuseum-gemaaktEr is ontzettend veel door jou te ontdekken in de natuur! We zullen de natuur ruiken, voelen en proeven.

  Kom mee ree-sporen ontdekken, op geheime plekjes spieken, beestjes zoeken en een natuurparfum maken!
  Misschien maken we een schilderijtje met verf uit de natuur! We ontdekken een prachtige natuurschatkist met een kadootje voor elk kind.

 • Overleven met vuur!

  Potje eetbare wilde kruidensoep kokenWat moet je weten en kunnen als je in de natuur leeft? Kan jij vuur maken zonder aansteker? Kan jij al sporen lezen?

  We zoeken naar sporen van beesten, eten wilde planten en maken een vuurtje zonder aansteker, maar op de primitieve manier. Je gaat zelf aan de slag om vuur te maken en we poffen appeltjes in het vuurtje!

 • Speuren door de natuur!

  Als blinde rups door het bosKan jij in de natuur leven? We gaan dwars door het bos struinen en speuren naar sporen van de ree en de eekhoorn, de spechtenflat en zijn smidse en... is dat niet een vossenhol?!

  We ontdekken een eiland waar je alleen op komt via een takkenbrug. Kan jij erover?

 • Struinen door het Speelwoud

  Struinen door het speelwoudIn park het Speelwoud gaan we dwars door de bosjes op zoek naar diersporen, kleine beestjes, eten uit de natuur en bijzondere vondsten! Met een vergrootglas en zoekkaart aan de slag!

  We spelen met water en in het natte gras. Laarzen aan! Het Speelwoud is gelegen naast NME-centrum De Woudreus.

   

 • Zintuigenspeurtocht, zelf uit te zetten

  Dit is mijn compositie natuurmuziek Je zoekt bodemdiertjes, componeert natuurmuziek, maakt een natuurparfum, proeft een brandnetel, speelt een voelspel en je betast een boom geblinddoekt!
  Deze speurtocht zet je zelf uit aan de hand van de bijgeleverde instructie.