Paardebloem natuureducatie en natuurbeleving
 

Educatieve natuurprojecten op school en kinderopvang

De natuur ontdekken is de drijfveer van Paardebloem Natuuractiviteiten. Dat kan in het bos, op het schoolplein en in het plantsoen. Eigenlijk bijna overal!

Meer informatie over de verschillende educatieve activiteiten vind je hieronder.

Volg Paardebloem Natuuractiviteiten op Facebook, voor een actueel beeld!

Op pad Wil je als kinderopvang leuke natuuractiviteiten bieden? Dan ben je hier aan het juiste adres! Paardebloem heeft ruime ervaring met natuuractiviteiten op kinderopvang locaties, van NatuurPeuters tot 'Overleven' voor tieners.

De activiteiten worden uitgevoerd op een speelterrein van de BSO met bosjes en bomen of in een park of bos op wandelafstand.

Meerdere lessen van een uurtje....

Het is mogelijk om 4 keer een les van een uur te organiseren. Zo kan de BSO een maand lang in het teken staan van de natuur. In deze folder lees je over dat aanbod: 2 programmas 'De natuur in de seizoenen' voor 4-7 jarigen en 'NatuurSpeurders' en 'Overleven in de Natuur' voor 7-10 jarigen. Tuinieren voor alle leeftijden wordt ook aangeboden in de pdfFolder natuuractiviteiten voor kinderen in de bso.

....of een dagdeel in de vakantie

Een natuuractiviteit van een dagdeel in de vakantie is ook mogelijk! Denk aan een 'Op natuurexpeditie' voor 4-7 jarigen waarin we struinen, speuren, iets maken uit de natuur en een wilde kruidensoepje koken. Of 'Overleven in de natuur' voor 7-10 jarigen waarin we diersporen zoeken en zelf primitief vuur leren maken!

Ruik eens hoe lekker!
Rood-met-witte-stippen vliegenzwam
Een vuurboog om vuur te maken