Paardebloem natuureducatie en natuurbeleving
 

Educatieve natuurprojecten op school en kinderopvang

De natuur ontdekken is de drijfveer van Paardebloem Natuuractiviteiten. Dat kan in het bos, op het schoolplein en in het plantsoen. Eigenlijk bijna overal!

Meer informatie over de verschillende educatieve activiteiten vind je hieronder.

Volg Paardebloem Natuuractiviteiten op Facebook, voor een actueel beeld!

Speuren naar beestjes'Ecokids' is een programma dat uitgevoerd wordt door Stichting Ecokids DNA. Zij huurt daarvoor deskundigen in die kinderen vertrouwt maken met hun leefomgeving. Paardebloem Natuuractiviteten werkt ook voor deze stichting. Het doel is ze bij natuur en milieu betrekken door middel van belevingsgerichte activiteiten buiten of binnen.

Binnen het Brede School concept worden er Ecokids cursussen in het land gestart. Steeds vaker verzorgt Stichting Ecokids binnenschoolse natuurlessen in de omgeving van de basisschool.De wekelijkse Ecokids clubs gaan op sporenspeurtocht door het park, onderzoeken slakken, maken zelfgemaakt papier en koken met seizoensgroenten een lekker maaltje.

Ben je geïnteresseerd naar de mogelijkheden van een buitenschoolse Ecokids club op school? Of binnenschoolse natuurlessen? Neem contact op met Stichting Ecokids DNA: www.ecokids.nl

Ruik eens hoe lekker!
Een parelamaniet komt tevoorschijn
Ruiken aan een gekneusd blad